waterpokken

Bestrijding van waterpokken

Hoe waterpokken bestrijdt kan worden is erg simpel, namelijk met een vaccinatie (een prikje). Dit wordt echter niet in Nederland (of in BelgiŽ) gedaan, omdat het menselijk lichaam zelf in staat is waterpokken te bestrijden.

Bestrijding van waterpokken

Hoe waterpokken bestrijdt kan worden is erg simpel, namelijk met een vaccinatie (een prikje). Dit wordt echter niet in Nederland (of in BelgiŽ) gedaan, omdat het menselijk lichaam zelf in staat is waterpokken te bestrijden. Echter is er een steeds groter wordende maatschappelijke discussie aan het ontstaan of er niet een verplichte vaccinatie moet komen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het kan gebeuren dat een huisarts een verkeerde diagnose stelt. Wanneer waterpokken zich in mindere mate manifesteren, dus met maar een paar rode vlekjes, is het voor een huisarts moeilijk om waterpokken te onderscheiden van een veel ernstigere ziekte als bijvoorbeeld gordel roos.

Door het uitroeien van waterpokken als virus met behulp van een vaccinatie, weet een huisarts dat er iets ernstigers aan de hand mocht er toch een kind met rode vlekken binnen komen. Aan de andere kant vinden veel mensen dat het goed is als een kind waterpokken krijgt, aangezien het lichaam dit zelf bestrijdt en het immuun systeem van een kind hiermee getest en verbeterd wordt. Voor beide verhalen is wat te zeggen en zowel de Nederlandse als de Belgische politiek is hier ook verdeeld over. Wel is het mogelijk om een vaccinatie aan te vragen mocht een ouder dit willen voor hun kind, zo blijft de politiek erbuiten en heeft iedereen een eigen keuze hierin.

Verzachtende zalf

Gebruik Calendulan kinderemulsie om de huid van je kindje te verkoelen, verzorgen en te verzachten. De zalf is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik op de intacte huid. Voor gebruik de schudden. De te verzorgen plekken 2 tot 3 maal per dag voorzichtig deppen met Calendulan kinderemulsie, eventueel met behulp van een watje of tissue.